Gyurcsány arra kéri a DK képviselőjelöltjeit, legyenek az Orbán-kormány ádáz ellenségei

  • narancs.hu
  • 2018. január 20.

Belpol

Felveszik a kesztyűt.

Bemutatta a DK 22, budapesti, Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyei egyéni képviselőjelöltjét.

Gyurcsány Ferenc beszédében úgy fogalmazott, az országnak becstelen és hazug kormánya van, ezért arra kéri a képviselőjelölteket, hogy mutassák meg, létezik egy másik Magyarország is. Hozzátette, azt kéri, leplezzék le a kabinet hazug mivoltát, önző, csalárd politikáját, mutassák meg, hogy létezik más alternatíva.

Ez a kormány négy éve nem kormányoz, négy éve egy éppen ezekben a hetekben lelepleződött hazugság hálójában vergődik – jelentette ki a DK elnöke. Az 1300 menedékkérőt ugyanis, akiknek oltalmat adtak, nem azért nem vette észre senki, mert titokban tartották őket, hanem azért, mert nem borították fel az ország életét.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, a választási rendszer jelenleg nem szabad és nem igazságos, de a DK álláspontja az, hogy küzdeni és győzni kell.

Ki kell mondani azt, amit mások nem akarnak, nem mernek, mert félnek a "diktatúra erejétől".

A DK jelöltjeinek beszélniük kell arról, hogy a kormánypártok "szavazatokat vesznek határon túlról", nyugdíjat adnak csak azért, hogy "újabb szavazókat nyerjenek Ukrajnából", valamint folyamatos, személyes háborút folytatnak az ellenzék politikusai és családjai ellen.

Molnár Csaba ügyvezető alelnök kiemelte, hogy az MSZP és a DK tavaly decemberben megállapodott arról, hogy mind a 106 körzetben koordináltan állítanak egyéni jelölteket. A DK-Szolidaritás szövetség 46 körzetben próbálkozhat, és indulóikat a szocialisták és a Párbeszéd is támogatja.

Molnár a párt jelöltlistájáról azt mondta, hogy a 46-ból 14-en nők, vagyis arányuk meghaladja a 30 százalékot. A Fidesz eközben összesen hat nőt indít – tette hozzá. (És összesen 106 képviselőt.)

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.