A Fidesz távolságtartási végzést akar Soros Györggyel szemben

  • narancs.hu
  • 2018. január 21.

Belpol

A civil szervezeteknek pedig lenyúlnák a pénzét, miután hatósági kényszer hatására bevallják: a „Soros-tervet” akarják végrehajtani.

Nagyban pörög a kormány újabb agyréme, a „Stop Soros” elnevezésű törvénycsomag, melynek lényege, hogy három lépésben számoljanak le a „Soros-terv végrehajtóival”.

Rogán Antal ma reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy nem egyszerű dolog távol tartani Magyarországtól azokat, akik megpróbálnak migránsokat behozni az országba, viszont már van egy jó kis listájuk, amin azoknak a civil szervezeteknek a neve szerepel, amelyeket mielőbb szeretnének kicsinálni az új törvény hatálya alá vonni.

Meglehetősen kellemes lehetett hallgatni ma reggel ezt a beszélgetést, tekintve, hogy a Fidesz most már egyre durvábban fenyegeti azokat, akiket a nemzet ellenségeként kíván beállítani. Arról, hogy hogyan folytatják a civil szervezetek évek óta zajló vegzálását, Rogán a következőt mondta: legyen vita arról, hogy kik azok, akik ezt csinálják (a Soros-terv végrehajtásán munkálkodnak), és ha nem vallják be, akkor a hatóságok kényszerítsék rá őket erre a bevallásra. Úgy tűnik egyébként, hogy a Fidesz cinizmusa és orcátlanság nem ismer határokat, ugyanis a „Soros-szervezetek” egyik büntetése az lenne, hogy az állam szépen megadóztatná azok külföldről érkező támogatását, „hiszen az mégse jó dolog, hogyha a magyarok valamit nem akarnak, akkor külföldi pénzből megcsinálják azt" – érvelt Rogán a rádióban.

Egy idő után viszont kezd szórakoztató lenni Rogán gondolatmenete, ugyanis egyrészt elutasítja, hogy a „Stop-Soros” bármilyen formában is antiszemita lenne, mert tudniillik az egész „bevándorláspolitika” a zsidókért, azok védelméért van. "Amikor a túlnyomó részt muszlim származású migránsok ellen védekezünk, akkor valójában pont a magyarországi zsidó közösségnek a védelme érdekében tesszük a legnagyobb lépést" – állítja a Miniszterelnöki Kabinetiroda feje. Ez a feladat pedig megköveteli, hogy távol tartsák Soros Györgyöt Magyarországtól.

Az elképesztő törvényjavaslat egyelőre "társadalmi egyeztetésen" van, bár van egy olyan érzésünk, hogy ez semmi sem jelent, amit pedig Rogán sem cáfol; mint mondja, a kormány „minden jobbító szándékú javaslatra nyitott, ugyanakkor a törvénycsomagnak csak a szigorítása képzelhető el, az enyhítése semmilyen körülmények között.”

Figyelmébe ajánljuk