Gyurcsány Ferenc: „A Fidesz tandemben akarja meghekkelni a fővárosi és az EP-választást”

  • narancs.hu
  • 2024. június 7.

Belpol

Szentkirályi Alexandra visszalépésére reagálva a DK elnöke arról írt, Vitézy és Magyar Péter is a Fidesz beépített embere.

„Ma véget ért a színjáték, a Fidesz budapesti előválasztását Vitézy Dávid nyerte” – reagált Gyurcsány Ferenc a hírre, miszerint Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje Vitézy Dávod javára visszalépett a jelöltségtől. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a párt közleményében azonban nemcsak Vitézynek, de azzal a lendülettel a Tisza Párt alelnökének, Magyar Péternek is odaszúrt egyet.

„Úgy néz ki, mintha Budapesten Vitézy Dáviddal, az országban pedig Magyar Péterrel akarná a Fidesz elfoglalni az ellenzéki térfél egy részét. Ma kiderült, hogy nemcsak úgy néz ki, hanem úgy is van.” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, majd azt is felsorolta, mi a közös szerinte Magyar Péterben és Vitézy Dávidban:

  • „Mostani fellépésükig közéleti részvételük eddigi szakaszát nem egyszerűen a Fidesz közelségében, hanem annak szolgálatában töltötték.”
  • „Értékrendjük most is a Fideszhez áll közelebb.”
  • „Mostani fellépésük az ellenzéki pozíciókat rajzolják újra. Magyar fellépése nem ártott a Fidesznek, sőt! Vitézy pedig egyértelművé tette, hogy a Fidesz szavazók segítségével el kívánja venni a főváros vezetését az ellenzéktől.”

A DK elnöke úgy véli, mindezek alapján világos, hogy két Fidesz-kompatibilis ember intéz kihívást az ellenzékkel szemben.

„Ez pontosan az, aminek látszik: a Fidesz tandemben akarja meghekkelni a fővárosi és az EP-választást egy-egy álellenzéki jelölttel.

Vitézy Dávid a Fidesz beépített embere Budapesten, Magyar Péter a Fidesz beépített embere országosan” – fejtegette Gyurcsány Ferenc, majd rátért a történet „összetett erkölcsi vonatkozása”. „Arra az üzenetre utalok, hogy a Fideszt a Fidesszel kell leváltani, hogy a Fidesz leváltásához nem a vele való küzdelem, hanem a Fidesszel való kollaboració vezet el. Szerintünk ez nem a Fidesz leváltásának, hanem a Fidesz megmentésének kulcsa.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.