Gyurcsány szerint a kormányzati hatalom helyi ellensúlyai jönnek majd létre az önkormányzati választás eredményeképp

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 24.

Belpol

Kezdetét vette a kampány. Egyre egységesebb ellenzéket vizionál a DK elnöke.

"A centrális erőtér összeomlott. Mert a konstrukció lényege az volt, hogy mivel a Jobbik és a demokraták soha nem fognak tudni együttműködni, a Fidesz relatív többséggel is tartósan a hatalmi centrumban tud maradni.
De a helyzet megváltozott. A Fidesz foglalta el a radikális jobboldalt, a Jobbik meg behúzódott a mérsékelt jobboldalra, így megszűnt a korábban áthidalhatatlannak vélt távolság a kormánypárt bal- és jobboldali ellenzéke között. Az önkormányzati választásokra készülve így állt elő az a helyzet, hogy települések, kerületek sokaságában egy az egy ellen küzdünk.
Szavazhatsz a Fidesz vagy az egységes ellenzék jelöltjére."

Gyurcsány Ferenc az önkormányzati választási kampány kezdete apropóján rendkívül optimistán tekint a jövőbe – legalábbis erről tanúskodik a legfrissebb Facebook posztja.

Gyurcsány szerint "az eredmény valójában borítékolható".

Le is vezeti elméletét, miszerint "ebben a felállásban, megreped a kormánypárt hatalmi monopóliuma, vége lesz annak a helyzetnek, hogy a központi és a helyi hatalom is egy kézben összpontosul. Létrejön a kormányzati hatalom helyi ellensúlya.
Lesznek kerületek, városok szabad nyilvánossággal, demokratikus közélettel, elegendő erővel, hogy ha kell, fellépjenek a diktatorikus központi hatalommal szemben."

A DK elnöke szerint ezek a települések fogják táplálni az egyre egységesebb ellenzék "erejét a későbbi küzdelmekre".

Gyurcsány éppen ezért kiemelte, hogy ez az önkormányzati választási kampány sokkal többről szól, mint hogy ki lesz a polgármester vagy ki lesz képviselő.

"Az előttünk álló választás a Fidesz megbuktatásához vezető út egyik legfontosabb mérföldköve lehet.
Akkor tegyétek a dolgotokat!"

Figyelmébe ajánljuk