Gyurcsány szerint Orbán harca nem szól másról, mint hogy állandó fenyegetettség érzését keltve saját, diktatórikus hatalma alá terelje a magyarokat

  • narancs.hu
  • 2019. július 27.

Belpol

"A kormányfő hazudik vagy nem érti a világot". A DK elnöke reagált a miniszterelnök tusnádfürdői beszédére.

Gyurcsány Ferenc a Facebookon reagált Orbán Viktor illiberális demokráciát magyarázó tusnádfürdői beszédére.

Orbán: Nem kell már félni, ki lehet mondani, a NER illiberális rendszer

A miniszterelnök arra vállalkozott Tusnádfürdőn, hogy megmagyarázza: miért épített ki 2010 után egy új politikai rendszert.

"Az egyéni szabadság, a nemzet megmaradása és Európa megerősítése nem állnak szemben egymással" – hangsúlyozta a DK elnöke.

"A kormányfő hazudik vagy nem érti a világot, amikor azt állítja, hogy vagy keresztény vagy, vagy liberális. Mert liberálisnak lenni annyit jelent, hogy elfogadom, hogy dönthetsz életedről, szokásaidról, érzéseidről, meggyőzésedről, hitedről. A liberális jogállam tiszteli és erősíti a nemzetek összetartását. Nem lebontani, hanem erősíteni kívánja a nemzetek közös Európáját."

Gyurcsány szerint a kormányfő évtizedes harca semmi másról nem szól, mint hogy "az állandó fenyegetettség érzését keltve saját, diktatórikus hatalma alá terelje a magyarokat. Szabadság vagy Orbán. Ilyen egyszerű a képlet. Európa vagy Orbán. Így folytathatjuk. Felszabadult, magabiztos magyar nép vagy reszkető, félő, az állandó veszedelemtől félő magyar közösség."

Figyelmébe ajánljuk