Ha azt hitte, ez a nap is elmúlhat anélkül, hogy Mészáros Lőrinc behúzzon egy zsíros állami megbízást, nagyot tévedett

  • Magyar Krisztián
  • 2017. március 11.

Belpol

A felcsúti fenomén legnagyobb cége Fejér megyében korszerűsíthet egy szennyvíztelepet. Ezt a tempót Mark Zuckerberg is megirigyelné.

A napokban jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. egy másik céggel közösen Adonyban fejlesztheti és bővítheti a Fejér megyei város szennyvíztisztítóját. A még tavaly közzétett kiírásra öt ajánlat érkezett, ezek közül lettek Mészáros Lőrincék a befutók. A beruházást kezdetben bruttó 453 millió forintra becsülte a kiíró Nemzeti Fejlesztési Programiroda, végül a Mészáros és Mészáros Kft., illetve konzorciumi partnere, az UTB Envirotec Zrt. ennél 30 millióval többért, 483 millió forintért vállalta el.

A már januárban megkötött szerződés szerint Mészárosék végzik a 4800 négyzetméteres szennyvíztelep felújítási és bővítési munkálatait, az UTB Envirotec feladata a tervezés és az engedélyek beszerzése lesz.

Mondhatnánk, hogy Mészáros Lőrinc – aki nemrég belengette, hogy talán a Facebook-alapító Mark Zuckerbergnél is okosabb – egyszerűen képtelen veszíteni, de ez, bármily hihetetlen, nem igaz: ebben az évben már elbukott egy közbeszerzést, hiszen hiába pályáztak, más cégé lett az Őcsény melletti szennyvíztelep korszerűsítése, és így az ezért járó bruttó 486 millió forint is. Persze csüggednie így sem kell Orbán Viktor jó barátjának, hiszen idén az Országos Vízügyi Főigazgatóság által kiírt bruttó 12,4 milliárdos közbeszerzésen több céggel együtt a Mészáros és Mészáros Kft. lett a nyerő, a család másik vállalkozása, a Fejér B.Á.L. pedig a Magyar Építővel közösen alakíthatja ki a bicskei járási hivatal épületét bruttó 820 millióból.

Figyelmébe ajánljuk