Ha nem jó a kaki, akkor valamit csinálnod kell

  • narancs.hu
  • 2022. június 6.

Belpol

Till Attila és Őrsi Gergely videóban magyarázza el, a köztisztasági szempontokon túl miért hasznos felszedni a kutya után az ürüléket.

"Gyerek közelebb, légy szíves. Ez nem jó kutyakaki, mert az, hogy itt ilyen vörös, az problematikus" – magyarázza Till Attila műsorvezető a budapesti II. kerületi önkormányzat 2 perc 42 másodperces videójában, amelyet Őrsi Gergely polgármesterrel közösen készítettek. 

A film eleje azzal a tanulsággal szolgál, nem csak köztisztasági szempontból hasznos felszedni mindenkinek a kutyája után az ürüléket, hanem azért is, mert amikor megnézi, mit vesz föl, azt is megtudja, milyen egészségi állapotban van az eb. Ha nem jó a kutyakaki állaga, furcsaságok vannak benne, akkor állatorvoshoz kell fordulni.

A bemutató után a polgármester felszedi az ürüléket, aztán lelépik, hány lépésre van a legközelebbi ürülékgyűjtő. Ott Őrsi Gergely megállapítja, hogy az önkormányzat által biztosított zacskók elfogytak, ez az ő felelőssége, szól a kollégáinak.  A polgármester megmutatja a zacskó behelyezésének helyes mozdulatát, és azt is demonstrálja, hogy jó néhányan simán a gyűjtóedény tetejére teszik a teli zacskót, ami nem jó. Azt is leszögezi a polgármester, hogy ebbe az edénybe más hulladék nem való.

A közös akcióval arra hívják föl a figyelmet, hogy aki nem szedi föl a kutyája után az ürüléket, az 5000-től 30 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható. Az önkormányzat nem a bírságokból származó bevételre hajt, hanem arra, hogy ne legyen kutyaszaros Budapest.

Az önkormányzata úgy becsüli, 12 ezer 700 kutya él a II. kerületben, és az önkormányzat által kihelyezett gyűjtőedényekből elvitt 51 tonna ürülék csak a töredéke a keletkező teljes mennyiségnek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk