Habony embere annak ellenére kap csúcsfizetést a Szegedi Tudományegyetemen, hogy az intézményben válsággazdálkodás van érvényben

  • narancs.hu
  • 2019. április 4.

Belpol

A karokon egyébként évek óta létszámstop is van.

Pár hete mi számoltunk be róla, hogy Kobza Miklós Habony bizalmi embere állást kapott a Szegedi Tudományegyetemen. Kobza az egyetem országos sajtómegjelenéseit intézi s mindezért a professzori fizetéseket is meghaladó összeget kap „miközben a bértábla legfelső során álló professzorok 'csúcsfizetése' bruttó 587 664 forint, és egy docens alig több mint a felét kapja, addig egy adjunktus még a felét sem viszi haza – fakadt ki most a hvg.hu-nak Barát Erzsébet az egyetem egyik oktatója.

Mindez annak fényében is felháborító, hogy az intézményben évek óta létszámstop van, a nyugdíjba vonulók helyét nem lehet automatikusan feltölteni, és egy ideje válsággazdálkodás van érvényben.

Kozba jelenléte azért is érdekes, mert nagy erőkkel segít helyben a Fidesznek abban, hogy ellehetetlenítsék a szegedi ellenzéket a 2019-es őszi önkormányzati választásokon. Erről bővebben itt olvashat.

Habony emberét és a központi média egyik parancsnokát is bevetik Botka ellen Szegeden

Semmit sem bíz a véletlenre a Fidesz Szegeden: rengeteg pénzt ölnek a Botka László elleni hadjáratba, külön médiát építenek hozzá. Országosan is kipróbált kommunikációs gurukat küldtek Csongrádba. A Fidesz apait-anyait belead annak érdekében, hogy a jövő évi önkormányzati választáson jelöltjük legyőzze Botka László polgármestert. Ezért a helyi jobboldali média erősítésébe kezdtek.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?