Pár év alatt hetven százalékkal nőtt a képviselők fizetése

  • narancs.hu
  • 2019. április 4.

Belpol

Mert megérdemlik.

2014 óta az országos bruttó átlagbér 54,9 százalékkal emelkedett, a parlamenti képviselők fizetése körüli emelés azonban ennél jobban sikerült, ott 70-77 százalékos bérnövekedésről beszélhetünk ugyanebben az időszakban – számolt utána az Mfor.hu.

A lap szerint a legjobban Kövér László házelnök járt, akinek a fizetése 2,4 millió forintról 2,67 millióra emelkedett, ami majdnem nyolcszor több az országos átlagnál. A frakcióvezetők fizetése is megközelíti a havi bruttó 2 millió forintot: a februári 1,78 millió után 1,979 szerepel a bérlapon. A mostani emelésnek köszönhetően a legkevesebbet kereső országgyűlési képviselők bére súrolja az 1 millió forintot, 891 ezer forintos bruttójuk 989 700 forintra emelkedett.

Az Mfor megnézte azt is, hogy mennyire voltak eddig aktívak a képviselők, az adatokból kiderül, hogy a közel negyedük idén még semmit sem csinált a parlamentben. A parlamenti adatlapokon 47 képviselő neve mellett szerepel  nulla érték a felszólalásoknál és az önálló indítványoknál egyaránt. Ebből 2 jobbikos, 2 KDNP-s és 43 fideszes.

Figyelmébe ajánljuk