Hadházy belépőjegyet vett a munkahelyére, hogy bejusson parlamentbe

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 16.

Belpol

Kövér László házelnök még mindig nem engedte meg, hogy letegye az esküt a független képviselő, ezért nem behette még fel a mandátumát.

Hiába nyert Hadházy Ákos az országgyűlési választáson, mivel nem volt ott a parlament alakuló ülésén, Kövér László házelnök azóta sem biztosított számára másik alkalmat az eskütételre, így a mandátumát sem tudta felvenni. Ami azt jelenti, hogy a politikus addig nem gyakorolhatja a képviselői jogait, fizetést sem kap, és nem is tud szabadon bemenni a munkahelyére. Mint ismert, ő volt az egyetlen ellenzéki politikus, aki bojkottálta az Országgyűlés alakuló ülését májusban.

A független képviselő most 4200 forintos turistajegyet vett, hogy bejuthasson a parlament épületébe. A politikus lépése okozott is némi zavart az őrségben, telefonos segítséget kellett kérniük, hogy ilyenkor mi a teendő, beengedhetik-e a képviselőt.

Hadházy a látogatásról készült videójában arról beszélt, hogy ez nem egy országnak a parlamentje, hanem "most már hivatalosan is egy választási autokráciának a színpada, ahol eljátsszák szereplők, hogy itt demokrácia van". Felidézte, ez ellen tiltakozott, amikor az alakuló ülésen nem tette le az esküjét.

Korábban 9 alkalommal volt olyan, hogy valaki nem vett részt az alakuló ülésen, ők a következő ülésen letehették az esküt – idézte fel Hadházy. "Ennek ellenére Kövér László adminisztratív okokkal nem engedélyezi ezt. (...) egy demokráciában olyan nincs, hogy egy 30 ezer ember által megválasztott képviselőt a házelnök adminisztratív okokkal kitiltson."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk