Orbán Viktor eltévedt a történelem forgatagában: a röszkei csatáról emlékezik meg

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 16.

Belpol

De miféle csata volt Röszkén?

"Hét éve ezen a napon volt a röszkei csata. Hazánk déli határát illegális migránsok ezrei ostromolták. Magyarország határait megvédtük, és azóta is minden egyes nap megvédjük" – írja Orbán Viktor a Facebook oldalán. 

Hogy miféle csatára utal a miniszterelnök? Jó kérdés!

Minden bizonnyal arra emlékszik vissza, mikor 2015-ben Röszkénél nagyon sok menekült próbált meg átjutni a határon, miután azt Magyarország lezárta, mert a magyar–szerb zöldhatáron műszaki határzár épült. Az erőszakba torkolló összecsapás során több menekült és a határátkelőhelyet védő rendőr is megsebesült.

Mint ismert, a kormánykommunikáció azóta is arról szól, hogy a migrációs nyomás hét éve nem javult, "az illegális migránsok folyamatos támadás alatt tarják" azóta is a déli határt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk