Újabb 40 embert küldtek el a Nemzeti Közlekedési Központtól

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 16.

Belpol

Ez már a második elbocsátó kör volt, de úgy tűnik, nem az utolsó.

Újabb 40 embert bocsátottak el csütörtökön az egykor Vitézy Dávid irányította Budapest Fejlesztési Központ (BFK) romjain létrehozott Nemzeti Közlekedési Központból (NKK) – írja a Népszava. A lap információi szerint a zöld park, illetve a HÉV infrastruktúra fejlesztésen, a budai fonódó projekten és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fővárosi campusberuházásán dolgozó munkatársakat küldték most el, de állítólag további kirúgásokra kell számítani. Ez már a második elbocsátási kör volt: a 330 munkatársból ma már csak nagyjából 150-en maradhattak.

Az egyik kirúgott alkalmazottnak a Népszava szerint azt mondták indoklásul, hogy "megbocsáthatatlan, hogy Budapest fejlesztésén dolgozott".

A Nemzeti Közlekedési Központban a hírek szerint nem maradt egyetlen HÉV-vonalakhoz értő szakember se. Ebből a lap azt a következtetés vonta le, hogy a tervezett HÉV-beruházás leállítása is várható. Ennek előjeleként értelmezhető, hogy júliusban felfüggesztettek több ehhez kapcsolódó engedélyezési eljárást a fővárosi kormányhivatalban.

A lap szerint hasonló sorsa juthat hamarosan a főként autópályákat, hidakat építő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. is, ami további akár több száz ember elbocsátását eredményezheti. Mindhárom társaság beolvad az építési minisztériumba, feladatköre, munkavállalói és az ott vitt projektek is a Lázár János vezette tárcához kerülnek. Úgy tudni, az erről szóló előterjesztésről még a héten dönthet a kormány.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk