Hadházy: Használt laptopot kapott az államtól egy középiskolás

  • narancs.hu
  • 2024. január 8.

Belpol

A szülei megtalálták a gépen az előző felhasználó összes adatát.

Használt lapotopokat osztottak ki az iskolákban?

teszi fel a kérdést Hadházy Ákos legfrissebb Facebook posztjában. Meglehetősen gyenge, de legalább erősen túlárazott laptopok – így jellemezte a független parlamenti képviselő azokat a számítógépeket, amelyeket a közoktatásban osztottak szét uniós pénzből. Hadházy azt állítja, hogy amióta kiosztották a laptopokat, rengetegen keresték meg a tapasztalataikkal, panaszaikkal.

Egy budapesti gimnazista szüleitől kapott információk alapján már az is kijelenthető, hogy az újként kiadott, a Klebelsberg Központ leltári matricájával ellátott gépek legalább egy része használt

– írja Hadházy. Ezt az bizonyítja, hogy a szülők, amikor elindították a gyereküknek szánt gépet, a kezdőképernyőn több mappát találtak. Sőt az is beazonosítható volt, aki korábban használta. Ugyanis "családi fotókat, munkahelyi felmondást, kriptovalutás elszámolásokat, munkahelyi referenciafotókat" találtak rajta. A korábbi felhasználó neve, bankszámlaszáma, anyjának neve, lakcímkártyája, személyije, "illetve kb. minden is benne van a tárolt dokumentumokban".

Hadházy mindehhez csak annyit fűzött hozzá:

örülhetnek a gimnazista szülei, hogy nem felnőtt tartalmakat találtak a gépen…"

A képviselő szerint utalnak más jelek is arra, hogy használtak a kiosztott laptopok – ám ezt bővebben egyelőre nem fejtette ki. Posztjában azt ígérte, fel fog még tenni pár kérdést az ügyben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk