"Hitüket és hivatásukat komolyan gondoló, lelkiismeretes emberek" rúgták ki a szentesi iskolaigazgatót

  • narancs.hu
  • 2024. január 8.

Belpol

Az egyházközség közleménye azóta eltűnt.

Január 4-én kirúgták Karikó-Tóth Tibort, a Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde igazgatóját, ami széleskörű szülői tiltakozáshoz vezetett.

Ezután jelent meg a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériumának közleménye, amiben szó szerint ezt írják (a Facebookon azóta elérhetetlen közleményt a 24.hu idézi): „A hivatását és hitét gyakorló és komolyan gondoló, kizárólag diplomás szakemberekből álló testület valamennyi tagja lelkiismeretesen elkötelezett az egyházközség, valamint annak intézményei, tanári és dolgozói kara, így kiemelten az iskola-óvoda-bölcsőde jelene és jövője, az oda járó diákok keresztyén hitben való nevelése és korszerű oktatása iránt. Így biztosíthatjuk Önöket, hogy ez a vezető testület komolyan átgondolt, megérlelt és indokolt döntéseket hoz.”

Azt is hozzátették, a kirúgás a diákok érdekében történt: „Alapos előkészülettel, titkos szavazással, egyhangúlag, az összes szavazásra jogosult tag jelenlétével és azok egyértelmű igen szavazatával.” Az egyházközség a szülők eddig is kitüntető türelmét, bizalmát és támogatását kéri.

Az ügyről részletesebben tegnap írtunk. Az igazgató kirúgása ellen petíció is indult, amit több mint ezren aláírtak már, pedig az iskolába csak 423 diák jár.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.