Hadházy kifogott egy balatonfüredi horgásztanyát

  • narancs.hu
  • 2024. június 2.

Belpol

Az önkormányzat építtette a horgászegyesület területén, és a fideszes képviselő, iskolaigazgató családja működteti szálláshelyként.

 „Mint arról már páran értesültetek, családunk új fába vágta a fejszéjét, amit most szeretnénk veletek is megosztani. Szeretném figyelmetekbe ajánlani a Golden Bridge Rooms vendégház szobáit Balatonfüreden, közvetlenül a Balaton-parton, a Kisfaludy-strand szomszédságában. Foglalási naptárunkat még csak most nyitottuk, így még van bőven szabad hely” – olvasható egy Facebook-bejegyzésben, amelyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő idéz, nem véletlenül.

Az új balatonfüredi szálláshelyről azt írja, valójában egy horgásztanya, a helyi horgászegyesület területén áll, de az önkormányzat építtette saját pénzéből, 112 millió forintból egy korábbi épület helyén. A szobákat Rojtos Norbert fideszes önkormányzati képviselő családja adja ki – a Facebook-bejegyzés tanúsága szerint. 

„Értik a viccet? A fideszes önkormányzat épít a vízparton egy csinos panziót, amit horgásztanyának nevez, de egy fideszes képviselő használja üzleti célokra, szobakiadásra. Rojtos Norbert képviselő amúgy a horgászegyesület vezetőségének is tagja, de emellett a református iskola igazgazója is” – írja Hadházy, aki a fotók közzététele előtt kérdést intézett a település polgármesteréhez, Bóka Istvánhoz, aki válaszolt neki. Hadházy ezt is befotózta.

A válasz kitér arra, hogy a horgászegyesület a település legnagyobb létszámú civil szervezete, a terület egyesületi tulajdon, nagyon nagy forgalmi értéket képvisel.

Az önkormányzat megegyezett az egyesülettel arról, hogy az egyesületi terület egy részét 25 évre használatba kéri, így az a rész nyitott lesz, mindenki számára megközelíthető. Cserébe az önkormányzat vállalta, hogy a régi horgászklubház helyett újat épít a horgászoknak. A földszint közösségi célokat szolgál, azt a részt teljesen kész állapotban adta át Balatonfüred az egyesületnek. Az emeleti részt az egyesület fejezte be.

A polgármester szerint mindkét fél jól járt, az egyesület kapott egy új klubházat, az önkormányzat pedig egy nagy értékű, közforgalom számára nyitott Balaton-parti ingatlan használatát kapta hosszú távra.

a címlapkép forrása Hadházy Ákos Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk