Hadházy: Magyar Péter vagy megijedt, vagy vannak még bizonyítékai

  • narancs.hu
  • 2024. március 26.

Belpol

Mint emlékeztetett, korábban arról volt szó, hogy több felvétele is van. 

„Korábban több felvételről és miniszterek beszélgetéséről volt szó. Ehelyett egy, Varga Juditot csőbe húzó felvételt hallottunk. Vagyis vagy nincs több bizonyíték, vagy a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója megijedt (erre persze nyilván van is oka) vagy a további bizonyítékokat későbbre tartogatja. (Mindenesetre sokat elmond, hogy hetek óta tartó hallgatás után előkerült Gulyás Gergely, hogy megkönnyebbülten kitegyen egy gúnyos posztot)” – írja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebookon. 

Hadházy szerint Polt Péter a felvételt el fogja intézni annyival, hogy a „jó miniszter asszony” tévedett, nincs bizonyíték arra, hogy igazat mondott, nem is tudják, miért mondott ilyet. „Hacsak nincs az ügyészségen belül egy hős, ezt a feladatot simán abszolválják, ahogy ezt már annyiszor megtették”. 

„Ennek ellenére természetesen a felvétel újabb , nagyon fontos bizonyíték a rendszer romlottságára. Az viszont kérdés, hogy azokat, akiket az eddigi bizonyítékok nem győztek meg a maffiaállam működéséről, át tudja-e fordítani” 

– írja Hadházy. 

A képviselő szerint ugyanakkor több kérdést is felvet a hangfelvétel. 

  • Mint minden korábbi dokumentum esetén, erre is igaz: az, hogy ennek mekkora lesz a politikai hatása, leginkább attól függ, hogy mennyi emberhez jut el a híre. „Orbánt soha nem az érdekli, hogy kiderül-e az igazság, hanem hogy hány emberhez jut az el. A propagandagépezet már sokszor bizonyította, hogy képes milliók elől elhallgatni az igazat, zajkeltéssel elterelni róla a figyelmet, vagy éppen »megmagyarázni«, hogy a »baloldal még rosszabb lenne«. Nem érdekli őt, ha kétmillióan hallanak valamiről, ha nyolc millióan nem, vagy csak éppen-éppen, azt is »magyarázva«”. 
  • Az, hogy lesz-e mégis valódi változás, az csak attól függ, mikor ismerik fel tömegek, hogy amíg propagandagépezet létezik, nem beszélhetünk valódi választásokról és addig szinte lehetetlen választáson leváltani a kormányt. Ha tömegek akarják, megváltoztathatók a játékszabályok. „Persze, egy DEMOKRÁCIÁBAN lemondana, vagy legkésőbb a választáson megbukna a kormány. De ez NEM demokrácia! Tegyünk érte, hogy az legyen, ettől a felvételtől is inspirálva!”. 

Magyar Péter kedd reggel közzétette a hangfelvételt, melyen az hallható, hogy Varga Judit igazságügyi miniszterként azt mondta: Rogán Antalék kihúzatték a róluk szóló részeket a Schadl-Völner-ügy nyomozati irataiból. Varga Judit erre a közösségi oldalán azt reagálta, hogy Magyar hazudik és manipulál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk