Hadházy Orbán Viktor római útjáról kérdezi a honvédséget

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 29.

Belpol

Az érdekli, vajon tettek-e kitérőt a római út során oda és vissza, hogy esetleg bizonyos utasok magán útját segítsék.

A független képviselő – aki mellesleg civilben pilóta – közölte, a miniszterelnöki családot római vakációra szállító "honvédségi" luxus jet a hazaúton minden jel szerint titokban leszállt a horvát tengerparton Zadarban. Az odaúton pedig szintén titokban Brac szigetén vehetett fel utasokat – írja a Facebook oldalán. Hadházy Ákos azért fogott gyanút, mert azt látta, hogy a gépen éppen akkor kapcsolták ki a jeladót, amikor az Adria fölé ért, amit Zadart elhagyva, 40 perc múlva kapcsoltak be ismét. "Brac sziget repülőtere fölött ugyanilyen esemény történt".

Hadházy szerint akár az is előfordulhatott, hogy Bracban vették fel a miniszterelnököt, majd Zadarban tették le.

"Hétfőn kérdéssel fordulok az Honvéd Utazási Irodához, hogy történt-e az úton repülési esemény, technikai hiba, ha nem, akkor mi volt az oka a kitérőknek. Azt is fontos tisztázni, hogy miért kapcsolták ki a pilóták a transzpondert (ezzel valamennyire veszélyeztetve a biztonságot is), utasította-e őket valaki erre. Továbbá természetesen rákérdezek, hogy kik voltak a repülőn és milyen célból."

"A honvédségnek sok mindent tisztáznia kell" – hangsúlyozta a politikus.

Mint ismert Orbán Viktort augusztus 27-én Rómában fotózták le felesége és fia társaságában. Sajtófőnöke, Havasi Bertalan azt közölte, hogy a miniszterelnök hivatalos látogatáson van, a kormányfő a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vett részt.

(Hadházy Ákos)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk