Hadházy: Szijjártó Pozsonyba is katonai luxusgéppel repült

  • narancs.hu
  • 2021. május 20.

Belpol

Holott autópályán sem sokkal hosszabb az út, állítja a képviselő.

Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Szijjártó Péter külügyminiszter múltheti pozsonyi útjára. Mint írja: „Szijjártó Péter már nem rendőrségi helikopterrel jár a magyar határra, hanem a honvédségi luxusrepülővel. Még büszkén posztolgat is arról, ahogyan a határtól néhány kilométerre fekvő POZSONYBA, a korábbi magyar fővárosba REPÜLŐVEL megy.”

A képviselő hozzáteszi:

„A miniszteri Mercedes a dunakeszi otthonából szinte végig autópályán száguldva 2,5 óra alatt elvihette volna a külügyminiszteri ülepet, a külügyminisztériumból pedig két óra lenne a kényelmes suhanás. Ehelyett a katonai luxusrepülőnek át kellett repülni Ferihegyre, ott felvette Szijjártót és kb. fél óra után letette a pozsonyi reptéren.

A nagy Vakcinakutató azonban maximum egy órát nyert a fontos életéből, hiszen ki kellett jutnia a reptérre (Dunakesziről fél óra) és Pozsonyban be kellett jutni a városba (20 perc), így maximum egy órát nyert oda, és egyet vissza. Miközben a költségvetés vesztett minimum kétmillió forintot.”

Hadházy arról is ír, a hogy honvédségi Falcon 7x luxusrepülő átlagos bérleti díja 10 ezer dollár, bár a miniszteri használat nem ennyibe kerül, hiszen „saját” gépről van szó, az üzemanyag és fenntartási költség így is jókora összeget tehet ki. Mint a képviselő írja: „Összességében a »katonai« luxusrepülőknél valószínűleg sokkal olcsóbban jöhetne ki az ország, ha bérelné ezeket a gépeket arra a néhány RITKA esetre, amikor nem lehet máshogyan megoldani az utat. Nem kellene például külföldi oktatókapitányt alkalmazni - mert most ez a helyzet.”

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk