Hadházy védelmébe vette Baranyi Krisztinát

  • narancs.hu
  • 2024. április 5.

Belpol

A IX. kerület polgármesterének férje mindig is közszolga volt, nem pedig a NER része. 

„Sajnos meg kell szólalnom amiatt, hogy a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója egy kommentben a rendszer kollaboránsának minősítette Baranyi Krisztinát, Ferencváros polgármesterét, csak azért, mert az neki nem tetsző véleményt mert megfogalmazni róla” – írja Hadházy Ákos. 

Mint ismert, Baranyi azt mondta Varga Judit Hajdú Péternek adott interjúja után, hogy Magyar Péter, „szóhasználata, a hangvétele, minden tipikus példája volt annak, ami egy bántalmazó kapcsolatban történik”. Magyar pedig erre válaszul azt kommentelte, „Baranyi pedig olyannyira ellenzéki, hogy a férje a Diákhitel Központ felügyelő bizottsági elnöke volt”. Az ügy következményeként két IX. kerületi momentumos önkormányzati képviselő kilépett a pártból.

„Magyar Péter sokat tudhat arról, hogy mivel jár politikus férjének lenni, hiszen pont akkor lett vezérigazgató, amikor a feleségéből minisztert csináltak. Tudni kell viszont, hogy Baranyi Krisztina férje szerencsétlenségére más oldalról tapasztalhatta meg az élményt. Ő ugyanis mindig is közszolga volt, minisztériumi hivatalnok, köztisztviselői fizetéssel (és távolról sem a miniszter »csókos jobbkeze«). A közszolgálati hivatali karrierje nem tarthatott sokkal tovább annál, minthogy Baranyi meggyőző fölénnyel leváltotta Ferencváros fideszes vezetését” – írja Hadházy. 

A független képviselő szerint a kormánypárti Pesti Srácok már négy évvel ezelőtt ugyanezzel az üggyel támadta Baranyi Krisztinát. „Ha máshonnan nem, akkor innnen tudhatta mindenki, hogy egyszerű rogáni propaganda fogás, most mégis megpróbálják leleplezésként tálalni”. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk