Hadházyék újabb dudálós-zajongós tüntetést tartanak

  • narancs.hu
  • 2020. május 3.

Belpol

Hangot bármi adhat, akár egy fakanállal vert repedt fazék is.

Mivel a legutóbb a „kürttel tiltakozók“ bírságolása „törvénytelen volt“, ezúttal „megnehezítik kicsit a rendőrök és a Főnök dolgát“, írják az újabb dudálós-zajongós tüntetés szervezői, Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum Mozgalom a hétfő délutáni esemény Facebook-oldalán.

A "Főnök dolgának" megnehezítése a leírás szerint így néz ki:

"Kürtölni nemcsak a Clark Ádám téren lehet, hanem az oda vezető utakon, a miniszterelnök hallani fogja a Lánchídról, a Fő utcából a Hunyadi utcából neki szóló hangüzeneteket is. Hangot nem csak az autó dudája adhat. Dudaszót magnóról is, vagy telefonról kihangosítva is lehet hallgatni, ki tilthatja meg, hogy valaki az autójában teljes hangerővel kürtöt hallgasson? Sőt, hangot bármi adhat, akár egy fakanállal vert repedt fazék is – ezt is bárki megteheti lehúzott ablak mellett."

A cél az, hogy megmutassák: "nem nézik némán a miniszterelnök ámokfutását, a kórházakat kiürítő Kásler-tervet, a tesztelés szabotálását, a titkolózást, a diákok érettségiztetését a járvány csúcsán, a munkájukat vesztett emberek semmibe vételét, az önkormányzatok kisemmizését."

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.