Hallani sem akar a Fidesz a kórházak állapotáról

  • narancs.hu
  • 2023. október 31.

Belpol

A népjóléti bizottság kormánypárti tagjai szerint nem kell tájékoztató az intézmények tisztaságáról, mert az csak hisztériát kelt.

A hazai kórházak tisztaságáról és higiéniás állapotáról tartott volna tájékoztatót a Belügyminisztérium munkatársa az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának ülésén kedden. A többséget alkotó kormánypárti képviselők azonban úgy szavaztak, hogy ezt a beszámolót vegyék le napirendről. A Telex tudósítása szerint ezt azzal indokolták, hogy ez a meghallgatás csak fölösleges politikai hisztériakeltés lett volna.

A bizottság elnöke, Varga Zoltán (DK) nem értett egyet a többséggel, mondván, ez olyan téma, ami nagyon fontos, és a társadalom minden tagját egyformán érinti. Emlékeztetett, hogy júliusban a Szent János kórház szülészetén patkányt láttak, október elején a Szent Margit Kórházban ágyi poloskák miatt egy egész osztályt ki kellett üríteni, és az is kiderült, a hivatalosan nyilvántartott adatnál sokkal többen halnak meg kórházi fertőzésekben. Varga azt mondta, nem csak gyávaság, hanem bűn az, hogy a kormánypárti képviselők nem engedik, hogy a kormány illetékesét meghallgassa a bizottság ez ügyben.

Kovács Sándornak, a bizottság fideszes alelnökének az volt a véleménye, hogy Varga részrehajló. Kettejük vitáját Varga azzal zárta le, nem engedi, hogy kocsmahangulat uralkodjon el az ülésen.

Varga Zoltán szintén kedden bejelentette, hogy a kórházi fertőzések eltitkolása miatt a DK feljelentést tesz a rendőrségen hivatali visszaélés miatt. Az ellenzéki politikus a kórházi fertőzésekben elhunyt betegek haláláért a kormányt hibáztatja, szerinte a megszorítások miatt nincs elég pénz az alapvető tisztasági szabályok betartására. 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk