Ágyi poloskák miatt űrítették ki Szent Margit Kórház egyik osztályát

  • narancs.hu
  • 2023. október 3.

Belpol

Már csak egy fertőtlenítés és egy takarítás van hátra, és vissza is költözhetnek a betegek.

Ágyi poloskák jelentek meg a budapesti Szent Margit Kórházban – írja az rtl.hu. Érdeklődésükre az Országos Kórházi Főigazgatóság megerősítette a hírt:

„A Budapesti Szent Margit Kórházban az egyik belgyógyászati osztályon, vélelmezetten beteg által behurcolt, sporadikus esetként észleltek ágyi poloska fertőzést, járványról nem beszélhetünk”

– közölték.

Hogy a fertőzés ne terjedhessen tovább, az intézmény vezetése szigorított higiénés szabályokat léptetett életbe, az érintett osztály valamennyi betegét pedig átköltöztették egy tiszta, üres helyiségbe, ahol új ágyneműket és hálóruhákat kaptak.

„Az érintett kórtermeket, illetve a szomszédos helyiségeket zárlat alá helyezték a fertőtlenítés időtartamára” – tette hozzá az OKFÖ. A rovarirtás első fázisa már megtörtént. A második fázis, és az azt követő fertőtlenítő nagytakarítás után költözhet vissza az osztály.

Legutóbb augusztusban kerültek az ágyi poloskák a magyar egészségügy közelébe, akkor az derült ki, egy pszichiátriai betegeket gondozó intézményt leptek el annyira a Szentgotthárdon, hogy az ápolók egy része inkább felmondott.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!