Ágyi poloskák miatt űrítették ki Szent Margit Kórház egyik osztályát

  • narancs.hu
  • 2023. október 3.

Belpol

Már csak egy fertőtlenítés és egy takarítás van hátra, és vissza is költözhetnek a betegek.

Ágyi poloskák jelentek meg a budapesti Szent Margit Kórházban – írja az rtl.hu. Érdeklődésükre az Országos Kórházi Főigazgatóság megerősítette a hírt:

„A Budapesti Szent Margit Kórházban az egyik belgyógyászati osztályon, vélelmezetten beteg által behurcolt, sporadikus esetként észleltek ágyi poloska fertőzést, járványról nem beszélhetünk”

– közölték.

Hogy a fertőzés ne terjedhessen tovább, az intézmény vezetése szigorított higiénés szabályokat léptetett életbe, az érintett osztály valamennyi betegét pedig átköltöztették egy tiszta, üres helyiségbe, ahol új ágyneműket és hálóruhákat kaptak.

„Az érintett kórtermeket, illetve a szomszédos helyiségeket zárlat alá helyezték a fertőtlenítés időtartamára” – tette hozzá az OKFÖ. A rovarirtás első fázisa már megtörtént. A második fázis, és az azt követő fertőtlenítő nagytakarítás után költözhet vissza az osztály.

Legutóbb augusztusban kerültek az ágyi poloskák a magyar egészségügy közelébe, akkor az derült ki, egy pszichiátriai betegeket gondozó intézményt leptek el annyira a Szentgotthárdon, hogy az ápolók egy része inkább felmondott.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk