Szijjártó megerősítette, van egy ötödik magyar származású túsza is a Hamásznak

  • narancs.hu
  • 2023. október 31.

Belpol

Azt cáfolta, hogy magyar áldozata is lenne az október 7-i mészárlásnak.

Újabb, a Hamász terrorszervezet által Izraelből elrabolt magyar állampolgárságú túszról számolt be Szijjártó Péter

miután meghallgatta az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága. Szijjártó azt mondta, az eltűnt személyről annak egyik hozzátartozója értesítette a Külügyminisztériumot.

A minisztérium korábban négy elrabolt, magyar állampolgárságú személyről tudott, köztük van két gyerek is. A Szijjártó által kedden bejelentett túsz felnőtt. Erről a személyről írt kedden a Hetek is Szijjártó bejelentése előtt.

Azt viszont cáfolta a miniszter, hogy a Hamász október 7-i terrortámadásának, illetve az azóta tartó háborúnak lenne magyar áldozata is. Azt mondta, az az ember, akiről a sajtó magyarként írt, csak magyar felmenőkkel bír, ő maga nem volt magyar állampolgár.

Szijjártó röviden beszélt arról a 15 magyarról is, akik jelenleg a Gázai övezetben vannak. Azt mondta, utoljára tegnap tudtak mindannyiunkkal beszélni. Mint mondta, az egyiptomi külügyminiszterrel megbeszélte, így jogi akadálya nincs, hogy amikor lehetőség lesz rá, a Gázában lévő magyarok Egyiptom felé el tudják hagyni az övezetet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk