Handó Tünde feljelentgetős házmesterekké tenné a kinevezettjeit

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 30.

Belpol

Besúgásra és feljelentésre biztatja embereit Handó.

Egy, a hvg.hu birtokába került levél szerint Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke arra szólította fel azokat a bírósági vezetőket, akiket ő nevez ki, hogy ha egy mód van rá, érjék törvénysértésen az Országos Bírói Tanácsot, amely Handó munkáját hivatott felügyelni.

false

A hvg.hu által megszerzett levélben többek között az áll, hogy legalább három törvénytelenséget kell találnia az ítélőtáblai és törvényszéki elnököknek az Országos Bírói Tanács működésében, ezt kéri Handó azoktól a bírósági vezetőktől, akiknek a kinevezése az ő hatáskörébe tartozik. Az ezek szerint cseppet sem feszélyezte az Országos Bírósági Hivatal elnökét, hogy – mint azt a hvg.hu írja – a törvényszéki elnököknek semmi közük az Országos Bírói Tanács működéséhez.

Handó Tünde a besúgást a higgadt és nyílt kommunikáció jegyében szeretné elérni, levele erről is tanúskodik.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.