Három évet kaphat választási csalásért egy jobbikos képviselő

  • 2019. augusztus 26.

Belpol

A vád szerint az LMP-s ellenfelét akarta kifizetni, ha az visszalép.

Vádat emeltek a jobbikos országgyűlési képviselő, Farkas Gergely ellen – írja a 444.hu a Központi Nyomozó Főügyészség közlése alapján. A vád "választás rendje elleni bűntett", amely a vádirat szerint 2018 márciusában történt, amikor Farkas felajánlotta az LMP-s ellenfelének, hogy visszalépéséért kifizeti neki a kampányra addig fordított hatszázezer forintos költségét.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség Farkas Gergelyt gyanúsítottként hallgatta ki, aki tagadta bűnösségét.

 

Ha a Jobbikról van szó, Polt Péter példásan fellép a választási csalás ellen

Kezdeményezte a jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztését. Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését egy választási csalás miatt indult ügyben - tudatta a Legfőbb Ügyészség szerdán az MTI-vel. A választás rendje elleni bűntett miatt folyó nyomozás során felmerült gyanú lényege szerint Farkas Gergely a 2018-as országgyűlési választást megelőzően - a Jobbik képviselőjelöltjeként Bács-Kiskun megye 5.

Neked ajánljuk