Átruházható lesz a rezsiutalvány, de csak egyszer viszi ki a postás

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 26.

Belpol

Nem névre szól, úgyhogy a "hozzátartozókat is segíthetik" vele.

Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, ezért ha nekik nincs rá szükségük, akkor azzal hozzátartozóikat is segíthetik – közölte a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Az öregségi nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők egyszeri kilencezer forint értékű rezsiutalványt kapnak, azokat a posta szeptember 30-ig kézbesíti, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.

Postai fizetés esetén az utalványon túli összeget csak készpénzzel lehet kiegészíteni. Az utalványból visszaadni nem lehet, a többletet a következő számlán írják jóvá. Banki átutalás esetén az utalványt a szolgáltató ügyfélszolgálatán kell leadni, amelyet a szolgáltató 15 napon belül ír jóvá – tudatta Fónagy.

Az átruházhatóság azonban felveti azt a kérdést, hogy lehet-e seftelni a rezsiutalványokkal – jegyzi meg az Azénpénzem.hu. Bár hivatalosan az utalvány készpénzre nem váltható, de "ha a rendelet szövege azt jelenti, amit leírtak, akkor nem csak a családokon belül (tehát például a gyermek vagy unoka nevén levő rezsiszámlához) lehet zökkenőmentes az utalványok beváltása. Gond nélkül akár másodpiac is kialakulhat."

Másik érdekes pont, hogy a rendelet kiemeli: a Magyar Posta kizárólag egyszer kísérli meg az utalvány kézbesítését. Ha pedig az illető épp nem tudja átvenni, akkor az ismételt kiküldés iránti kérelmet a Magyar Államkincstárnál a honlapon közzétett címen kell előterjeszteni. A kérelem benyújtásának jogvesztő határideje 2019. november 30. – vagyis aki nem figyel, könnyen kimaradhat az ajándékozásból.

Megint itt a kampány: rezsiutalványt osztogat a Fidesz a nyugdíjasoknak

Megérkezett a menetrendszerű lekenyerezés. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hollik István kormányszóvivő kormányinfón közölte, hogy a nyugdíjasok és a közfoglalkoztatottak is kapnak pénzt az önkormányzati választások előtt. Indoklásul azt mondta, hogy minden várakozásnál jobban teljesít a magyar gazdaság, amiből az idősebb korosztálynak is részesednie kell.

Figyelmébe ajánljuk