Háromféle módon is megbüntetné a főváros a Deák téren pénzt szóró influenszereket

  • narancs.hu
  • 2024. április 18.

Belpol

Illegális közterület-használatért milliós bírságot szabnak ki. A letaposott virágágyásokat közösségi ültetéssel hoznák rendbe. 

Három eljárást is a nyakába kap a Mobilfox a szombati botrányos PR-akciója miatt – erről is beszélt Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes csütörtök délután egy háttérbeszélgetésen a Világgazdaság beszámolója szerint.

Múlt hétvégén ugyanis fiatalok verekedtek egymással ezresekért Budapesten a Deák téren, miután Szépréthy Roland, a telefontokokat gyártó Mobilfox influenszere, valamint az alapító Diller Kevin kétmillió forintot szórt szét ezres címletekben a cég irodájának tetejéről, majd aztán a téren vonulva. A megjelent fiatalok egymást lökdösték, volt, aki rosszul lett, mentőt és rendőrt is kellett hívni, Karácsony Gergely főpolgármester pedig arról posztolt, hogy az ezresekért tülekedő tömeg a márciusban kiültetett árvácskákat is letaposta.

A Főpolgármesteri Hivatal már szerdán jelezte, hogy felelősségre fogja vonni az esemény miatt a szervezőket, csütörtökön pedig Kiss Ambrus részletesen is elmondta, mi lesz a következménye a cég reklámfogásának.

Kiss elmondása szerint mivel a Mobilfox nem kért előzetesen hozzájárulást a rendezvény megtartásához, illegális közterület-használat miatt rövid úton bírságot szabnak ki, és bár a pontos összeget nem közölte, azt mondta, milliós összegről lesz szó. "Nem tudom, lesz-e bátorsága az influenszereknek bíróságra menni ezek után. Remélem, bocsánatot kérnek, és kifizetik" – fogalmazott.

Emellett a Budapesti Közművek is ki fogja számlázni a tönkretett virágágyások helyreállításának költségéta főváros pedig a kormányhivatalhoz fordult, hogy jogosulatlan reklámtevékenység miatt indítson eljárást a Mobilfox ellen. "Tragédia lehetett volna belőle, legalább minimális felelősségérzete legyen már annak, aki kivisz gyerekeket az utcára" – tette hozzá Kiss Ambrus.

Karácsony Gergely szerdán azt írta a Facebookon, hogy mivel sokan jelezték neki, hogy szívesen segítenének közösen rendbe rakni a letaposott virágágyást, ezért közösségi ültetést szerveznek április 28-ára, amikor a Főkert üvegházaiban nevelt virágokat fogják kiültetni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk