Háromfős titkárság segíti Novák Katalint

  • narancs.hu
  • 2024. április 19.

Belpol

Lakás használatára nem nyújtott be kérelmet. 

A volt köztársasági elnök megbízatása február 26-án megszűnt, ugyanis az Országgyűlés elfogadta a lemondó nyilatkozatát. Mint ismert, Novák a kegyelmi ügybe bukott bele, ugyanis elnöki kegyelembe részesítette a bicskei gyermekotthon egykori igazgatójának helyettesét, K. Endrét, aki pedofil bűncselekmények eltussolásában vett részt. 

Novák Katalin annak ellenére, hogy lemondott, megilleti minden olyan ellátás, juttatás, amely a mindenkori államfőket egyaránt. Novák Katalint a havi tiszteletdíja – amely a házelnököt megillető mindenkori tiszteletdíj 1,1-szerese – mellett többek között megilleti egy rezidencia, ezt úgyis kérheti, hogy akár tulajdonában áll egy vagy több ingatlan is.

Az Index szerint Nováknak a lakáshoz egyfős személyzetet is biztosítanak, de még a fenntartási és rezsiköltségeket is állam biztosítja. Az Országgyűlés Sajtóirodája azt a tájékoztatást adja, hogy „Novák Katalin volt köztársasági elnök a törvény 19. § (1) bekezdés a) pontja szerint lakás használatára nem nyújtott be kérelmet”. 

Mindemellett legfeljebb háromfős titkárság alkalmazására is jogosult, a titkárság elhelyezéséhez megfelelő helyiséget kell biztosítani. A titkárság elhelyezésére szolgáló helyiség biztosításának költségeit és a titkárság egyéb dologi és személyi feltételeit az Országgyűlés Hivatala finanszírozza. Novák Katalint munkájában háromfős titkárság segíti, melyet a Szabad György Irodaházban végzik, melyet a központi költségvetésből finanszírozzák, számolt be a portál. 

A lap megjegyzi, a korábbi államfő élete végéig jogosult meghatározott feltételekkel gépjárműhasználatra, az autót és a biztonsági gépjárművezetőt a rendőrség biztosítja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk