Hat hónappal hosszabbítják meg a hitelmoratóriumot

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. szeptember 19.

Belpol

Orbán Viktor a közösségi oldalán tett bejelentést.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán közzétett videóban jelentette be, hogy a háztartásoknak nyújtott hitelmoratóriumot - bizonyos társadalmi csoportok esetében - 2021. január 1-jétől további hat hónapig meghosszabbítják.

A kormányfő a gazdaságvédelmi operatív törzs ülése után közölte: meghosszabbítják a moratóriumot a gyermeket nevelő családoknál - függetlenül attól, hány gyermeket nevelnek -, a nyugdíjasoknál, a munkanélkülieknél és a közfoglalkoztatottaknál. Nekik semmit sem kell tenniük, ha nem akarnak fizetni, a moratórium automatikusan meghosszabbodik esetükben - mondta, hozzátéve: csak akkor kell felkeresniük a bankjukat, ha a moratórium lehetősége ellenére fizetni szeretnének.

A vállalkozások esetében a vállalkozóknak be kell jelenteniük, ha meg akarják hosszabbítani a moratóriumot, és ha a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent, akkor meg fogják kapni a lehetőséget - ismertette Orbán Viktor.

Emellett a kormány - a gazdaságvédelmi operatív törzs javaslata alapján - hat hónapra felmondási tilalmat rendel el a koronavírus-járvány kezdete előtt felvett összes háztartási és vállalkozási hitelre - tájékoztatott Orbán Viktor.

Figyelmébe ajánljuk