Hatékony endometriózis-kezelést sürget a Mi Hazánk

Belpol

Népesedéspolitikai okokból. Nem ám azért, hogy az érintett nők teljesebb életet élhessenek...

Az endometriózisban szenvedő nők kezelésének hatékonyabbá tételét sürgette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom szakpolitikusa, aki hangsúlyozta:

megfelelő nőgyógyászati ellátás nélkül elképzelhetetlen demográfiai fordulatot végrehajtani.

Ha a Fidesz azt akarja, hogy javuljanak a demográfiai mutatók, és azt szeretné, hogy minden vágyott gyermek megszülessen, akkor sokkal körültekintőbben kellene foglalkoznia a fiatal nők egészségi állapotával és a meddőség kezelésével – mondta Bagi Judit, a Mi Hazánk Mozgalom családügyi, népesedéspolitikai és szociális kabinetjének tagja.

Arról beszélt, hogy a mintegy 200 ezer nőt érintő, a meddőség egyik legfőbb okának számító betegséget rendszerint későn ismerik fel, és szakemberek hiányában kezelésére is vagy hosszan várnak az érintettek, vagy a magánegészségügyben keresik a megoldást, ahol a diagnózis felállítása százezres, a problémát kezelő műtété milliós költséget jelent.

A politikus sürgette, hogy a kormányzat a nőgyógyász pálya vonzóbbá tételével orvosolja a szakemberhiányt, az állami egészségügy vállaljon jelentősebb szerepet ezen a területen, valamint vegyen részt nagyobb mértékben az állam az egészségügyi felvilágosításban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk