Hathavi jutalmat kapott Fót fideszes polgármestere, mert figyelemmel kísérte a város helyzetét a járvány alatt

Belpol

Legalábbis ezzel indokolta a képviselő-testület Vass György jutalmát. Az alpolgármester is hasonlóan jól járt. 

„Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata alapján a Pénzügyi, Jogi és Gazdasági Bizottság tehet javaslatot a polgármester jutalmára, amit most megszavaztak Dr. Vass Györgynek. A hathavi jutalmat a bizottság a többi között azzal indokolta, hogy a polgármester a pandémia alatt az idősek, a rászorulók és az egész város lakosságának helyzetét figyelemmel kísérte, tartotta a kapcsolatot a megfelelő szervekkel” – olvasható a város hivatalos oldalán publikált „Fót a járvány ellenére is fejlődött: megszavazták a polgármester jutalmát” című cikkben. 

Ebben azt írják, hogy az önkormányzat vagyonát a válsághelyzet ellenére is gyarapította, és elindította a Városi Sportcsarnok beruházást, valamint a város működése mindvégig biztosított volt. „A ciklus kezdete óta több mint egymilliárd forint összegű beruházás valósult meg Fóton”, közölték. 

Felavatt?k a Magyar Posta logisztikai ?zem?t F?ton

 
Vass György (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond a Magyar Posta Zrt. fóti logisztikai üzemének avatásán 2020. november 9-én.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI
 

„Óriási felelősség hárult a polgármester személyére, mert a képviselő-testület helyett egy személyben kellett döntéseket hoznia, természetesen a testületi tagok véleményének maximális figyelembevételével. Az alpolgármester munkáját is értékelték: a bizottság javaslata alapján egyidejűleg az alpolgármesternek is megszavazták a jutalmat” 

– írták. Tehát a fideszes Vass György mellett Bíró Zoltán alpolgármester is jutalomban részesült. 2019 novemberében, az önkormányzati választás után, a város képviselő-testülete a polgármester havi illetményét 698 ezer forintban állapította meg, amihez további 104 ezer forint költségtérítés párosul. Az alpolgármester havi 314 ezer forint jövedelem mellé 47 ezer forintos költségtérítést kap. Ha csak a havi jövdelemet vesszük alapul, akkor Vassnak 4,2, Bírónak pedig 1,8 millió forintot szavaztak meg. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk