Aggasztó eredményt közölt a Videoton a kínai vakcináról

  • narancs.hu
  • 2021. június 30.

Belpol

Sinopharmmal oltott idős dolgozóik egyharmadánál nem volt kimutatható ellenanyagszint és T-sejtes immunválasz sem. 

A Videoton kínai vakcinával beoltott 60 évesnél idősebb dolgózói körében egyharmados volt azok aránya, akiknek a szervezetében nem termelődött ellenanyag - írja a Portfolio a cég önkéntes belső felmérésének  eredményeit ismertetve.

Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója a lapnak elmondta, hogy a Magyarországon használt másik négy vakcina - Pfizer, Moderna, AnstraZeneca, Szputnyik V - a vizsgálatok szerint kortól függetlenül beindította az antitestválaszt. 

Akiknél nem találtak antitestet, azoknál a Videoton letesztelte a T-sejtes immunitást is, sokan ugyanis azzal nyugtatják a kínai vakcinával oltottakat, hogy a sejtes immunitásnak köszönhetően ellenanyag-termelés nélkül is védettek lehetnek.

A tesztek azonban azt a lesújtó eredményt adták, hogy az idős korosztályban ha nincs ellenanyag, akkor nincs T-sejtes immunitás sem.

Sinkó Ottó szerint a kormánynak engedélyeznie kellene egy harmadik dózis felvételét (más típusú vakcinából) azoknak, akik igazolhatóan nem védettek a betegség ellen.

A Telex hasonló következtetésekre jutó cikke egy antitestvizsgálatokat végző fővárosi labor eredményeit mutatja be. Ez alapján a Sinopharmmal oltottaknál 60 éves korban 25 százalék, 80 évesen 50 százalék a valószínűsége annak, hogy a vakcina nem vált ki megfelelő antitestválaszt. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?