Háttérbe szorult Seszták, már térkőre gyűjtenek a kisvárdai iskolában

  • narancs.hu
  • 2019. május 13.

Belpol

Térkőjegyet bocsátott ki az iskola.

Térkőjegyeket bocsátott ki a kisvárdai Vári Emil Általános Iskola, hogy le tudják burkolni az intézmény udvarát. Ezer, ötezer és tízezer forintos címletekben lehetett megváltani a hozzájárulást a „tanulói környezet szebbé tételéhez”, elvileg önkéntes alapon. A szülők egymásra licitálva vásárolták, nehogy rossz szemmel nézzenek a gyerekre – írja a Népszava.

A Kisvárdai Tankerületi Központ vezetője, Pásztor Gyula Csabáné tankerületi igazgató a lap kérdésére az válaszolta, hogy ők 2017. január elseje óta fenntartói a Vári Emil Általános Iskolának, s ez idő alatt több mint 207 millió forintból fejlesztették az intézményt. Ebből az intézmény költségvetésének terhére mintegy 82 millió forintot, EFOP-4.1.3 pályázati forrásból, vagyis uniós pénzből pedig több mint 125 millió forintot költöttek az iskola infrastrukturális beruházásaira. Vagyis az állam saját forrásból egy fillért se adott. Az igazgató azt is hozzátette, hogy tankerület nem kívánja korlátozni az intézményekben működő szülői szervezetek önálló döntéseit.

Ebből úgy tűnik, mintha szülők kezdeményezték volna a téglajegy bevezetését, ennek azonban ellentmond az egyik belső munkatárstól kapott információ, miszerint ők az igazgató utasítására kezdték el a térkőjegyek árusítását, a szülők is tőlük hallottak az akcióról.

Azóta lekerült az iskola honlapjáról a térkővásárlásra buzdító oldal, sőt az ezzel kapcsolatos március 19-i bejegyzés is „eltűnt” az iskola Facebook-profiljáról.

Persze  Kisvárdán van azért pénz arra, amire akarnak: épült új stadion, készül a lórehabilitációs központ, lesz luxus-teniszakadémia és ökofilmpark is.

Figyelmébe ajánljuk