Havi ötmilliót keresett a Terror Házát is működtető közalapítvány főigazgatójaként Schmidt Mária

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 17.

Belpol

Tavaly 64 millió forint járt neki, de 2018-ban még ennél is sikeresebb évet zárt.

Schmidt Mária több mint havi ötmillió forintot (egy év alatt 64,4 milliót) keresett tavaly a nagyrészt közpénzből működő Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatójaként – számolt be az RTL Híradó. Az ötmillió forint több, mint amennyit Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök összesen kap egy hónapban.

De a 2018-as év még ennél is sikerebb volt számára, a közalapítvány nemrég közzétett beszámolója szerint egy év alatt 97 milliót forintot, vagyis havonta 8 millió forintot keresett.

Nemcsak Schmidt Mária keresett jobban az utóbbi években Orbán Viktornál, nemrég írtuk meg, hogy Mager Andrea, Rogán Antal, Gulyás Gergely és Semjén Zsolt is több pénzt visz haza, mint a miniszterelnök úr.

Béremelés mellett új autó is járt Orbán Viktor embereinek

Rogán Antal még mindig többet keres Orbán Viktornál. Decemberben lecserélték a miniszterek és államtitkárok autóit, többen Skoda Kodiaq SUV-ot újítottak be a korábbi Superb helyett - írja a Miniszerelnöki Kormányiroda, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség politikai vezetőinek juttatásairól közzétett dokumentumokra hivatkozva a .

Figyelmébe ajánljuk