Házkutatást tartott a Momentum székházában a NAV

  • narancs.hu
  • 2019. október 30.

Belpol

Valószínűleg az Állami Számvevőszék feljelentése miatt.

Szerda reggel kutatást, motozást és lefoglalást rendelt el a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának Vizsgálati Osztálya a Momentum Múzeum körúti szákházában - közölte a párt.

A meglepetésszerű kiszállás költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben történt.

A pártnál azt gyanítják, hogy a nyomozást az Állami Számvevőszék korábbi feljelentése miatt rendelte el a NAV.

Az ÁSZ év elején felfüggesztette a Momentum állami támogatását, mivel a párt székhelyének megváltozása miatt nem tudta - vagy inkább nem akarta - ellenőrizni a 2018-as kampányuk elszámolását.

Elzárták a csapot

Abszurd eljárás végén vágta el állami támogatásától a Momentumot és a Párbeszédet az Állami Számvevőszék. Ha a pártok végül meg is kapják a pénzt, könnyen lehet, hogy csak az európai parlamenti és önkormányzati választások után. „A kormány kiterjedt tájékoztató kampánya többnyire megkülönböztethetetlen volt a Fidesz kampánytevékenységétől, ami utóbbinak egyértelmű versenyelőnyt jelentett a többi szereplővel szemben."

Februárra azonban mindent rendben találtak, folyósították az állami támogatást, és mint a Momentum megjegyezte, azóta sem az ÁSZ, sem a NAV nem kereste őket semmilyen problémával.

Figyelmébe ajánljuk