Hegedűs Zsuzsa volt titkára továbbra se megy el a bíróságra, hogy elkezdődhessen a büntetőügye

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 4.

Belpol

Magyarországon ezt is meg lehet tenni.

Ma tárgyalták volna a fővárosi törvényszéken Bogdán László, Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott volt munkatársának, személyi titkárának ügyét, ám az esemény ismét elmaradt – derül ki az Index tudósításából.

Bogdánt közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés, valamint nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolják. Bogdán azonban az utolsó pillanatban, a tárgyalás előtti nap délutánján mentette magát egy orvosi igazolás csatolásával. „Az első kitűzött tárgyalási nap óta több mint másfél év telt el, és a maival együtt összesen 11-szer jelöltek ki tárgyalási napot, de csak kétszer tudták megtartani a tárgyalást. A sok halasztás miatt Hegedűs Zsuzsát, Bogdán felettesét sem tudták még meghallgatni”- olvasható a cikkben.

Bogdán érdekes módon épp addig a napig volt Hegedűs munkatársa, amikor megjelent cikkünk, amely Hegedűs alapítványának homályos ügyeit vizsgálta. Áprilisban mi elmentünk a Bogdán ügyében kitűzött, a mostanit megelőző tárgyalásra, de azt se tartották meg, ott sem jelent meg Bogdán.

Bogdánt az alábbiakkal vádolja az ügyészség:

-      Jogosulatlanul igényelt szolgálati autót 32 alkalommal, és ezzel 2,47 millió forint kárt okozott az államnak.

-      Jogosulatlan igényelt ingyenesen diplomata útlevelet.

-      Jogosulatlanul, hivatali eljárást színlelve kért ki térítésmentesen földtulajdoni lapokat 18 alkalommal az általa megkötni kívánt termőföld-haszonbérleti és -hasznosítási szerződésekhez (Bogdán jelentős termőföldterületet bérel Rózsafa térségében).

-      „Személyi titkári befolyását” latba vetve indult a Nemzeti Földalap pályázatain és nyerte el állami földek haszonbérletét 20 évre.

-      Jogosulatlanul, hivatalos eljárást színlelve kért ki demográfiai és munkanélküliségi adatokat a KSH-tól, amiket felhasznált polgármesteri kampányához (ezt egyébként megkapta volna ingyenesen, magánszemélyként is).

Előző cikkünkben így foglaltuk össze az üggyel kapcsolatos eseményeket:

Az MGYLJ Alapítvány zűrzavaros gazdálkodásáról szóló cikkünk megjelenik 2014.12.09-én.
– Bogdán Lászlót elbocsátják a miniszterelnökségi titkárságtól épp 2014.12.09-én.
– A Magyar Nemzet és a Hír Tv lehozza, hogy Hegedűs Zsuzsa az alapítvánnyal kapcsolatosvisszaélések gyanúja miatt bocsátotta el Bogdán Lászlót 2014.12.10-én.
– Hegedűs Zsuzsa, mint az MGYLJ elnöke közleményt ad ki 2014.12.11-én, hogy nem az MGYLJ Alapítvánnyal kapcsolatos visszaélések miatt bocsátották el Bogdán Lászlót. Később ezt Bogdán is megerősíti.
– Az ügyészség vádat emel Bogdán László ellen 2016 októberében.
– Az első tárgyalást 2017.01.31-re tűzik ki a Fővárosi Törvényszéken.
– Csakhogy az eddig kitűzött kilenc tárgyalásból csak egyet tudtak érdemben megtartani
– Az egyetlen érdemi tárgyaláson, 2017.09.01-jén ismertetik a vádiratot, eszerint a legfőbb vádpont Bogdán László ellen a szolgálati autó jogosulatlan használata. 
– Hegedűs Zsuzsa lenne az ügy egyik legfőbb tanúja, de a sorozatos halasztások miatt a bíróság azóta sem tudta meghallgatni.

Figyelmébe ajánljuk