Már az aktív Fidesz-bázis is morgolódik

Helyesbítés

  • narancs.hu
  • 2012. február 18.

Belpol

Helyreigazítást követel Zugló jobbikos képviselője, amiért Várnai László LMP-s politikus azt nyilatkozta róla, hogy politikai ajándékokért cserébe megszavazta a tavalyi költségvetést és a városüzemeltetés átalakítását. Várnai – és így a narancs.hu is – tévedett, de csak az első szavazást illetőleg. A másodikra a szélsőjobb képviselője emlékszik rosszul.

„Elnézést kérek Markó Elemér Istvántól, hogy a két szavazás egyikében tévedtem, a 2011-es költségvetés végszavazásánál ő (és a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete képviselője) tartózkodott. Az LMP és az MSZP képviselői nemmel szavaztak. A hivatal átstrukturálásáról szóló előterjesztést – amelynek leglényegesebb eleme a városüzemeltetésnek a  Vagyonkezelő alá helyezése – viszont a Jobbik képviselője megszavazta.”

Várnai László,
az LMP zuglói képviselője

Az inkriminált állítások „Már az aktív Fidesz-bázis is morgolódik” című, Várnaival készült, február 6-án publikált interjúnkban találhatók.

Ebben az LMP-s képviselő azt nyilatkozta, hogy „a jobbikos testületi tag, Markó Elemér István például néhány szimbolikus ajándéktárgyért, Trianon-szoborért, Wass Albert és Pongrácz Gergely térért cserébe megszavazta a 2011-es költségvetést, és majd mindent, most például a városüzemeltetés eltüntetését a Vagyonkezelő bendőjében”.

Markó a 2011-es költségvetést tényleg nem szavazta meg (bár ellene sem szavazott), ezért a hibáért az érintett és az olvasók elnézését kérjük.

Figyelmébe ajánljuk