Helyettes államtitkár a tanárokról: Jöjjön be, dolgozzon, oszt' utána váltson munkahelyet

  • narancs.hu
  • 2022. december 5.

Belpol

„De egyébként tüntessen persze, hát itt szabad tüntetni, meg mindent szabad csinálni.”

„Ezt a kialakult helyzetet, ami most jelenleg van, nem úgy kell elrendezni, hogy akkor nem járunk be órára, mert ez olyan fura nekünk, akik dolgozunk, hogy én mérnök vagyok egyébként, és akkor én kicsit sérelmezném, ha valaki polgári engedetlenséget folytatna” – mondta Hajzer Károly, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára egy előadáson.

Az Infotér október 19-i konferenciáján készült, most nyilvánosságra került felvételre a 444 bukkant rá. Akkor már hete óta tartott a pedagógusok és a diákok tüntetéssorozata, és közeledett az október 23-ai demonstráció is a Műegyetem rakparton.

Hajzer Károly előadása kezdetén elmondta:

„Ismeretes, hogy furcsa nagyon sok pedagógusnak, hogy az a négy óra, hat óra, amit oktatással kell tölteni, az munkaidő. És tudom, hogy elveszi ez az idő azt az időszakot, amikor ő különórát tud adni diákoknak 6-7-8 ezer forintért óránként, de mégis, ha ő jelentkezett abba az iskolába, hogy ő tanítani fog, hát a minimum, hogy azt úgy valahogy elvégzi. És a szabadidejében meg persze, menjen akkor oktatni meg keresse a pénzt, meg mindent csinálhat.” 

Ezek utána a pedagógusok tiltakozásai kapcsán megjegyezte, véleménye szerint a helyzetet nem ilyen módon kellene kezelni:

„Hanem hát, bocs, jöjjön be, dolgozzon, oszt' utána váltson munkahelyet.”

A helyettes államtitkár hozzátette:

„De egyébként tüntessen persze, hát itt szabad tüntetni, meg mindent szabad csinálni. Tényleg mindent szabad. De azt kell megérteni, hogy más a munka, és van sztrájk is meg minden, és le van korlátozva, ez világos, meg minden. De én mint informatikus azt tudom mondani, hogy fura helyzet van ezzel, tényleg.”

Hajzer a tanárok fizetése kapcsán úgy fogalmazott: „Többet kell keresni, igen. Mi lenne a legkényelmesebb a BM-nek? Ha mindenki öt-hatszor annyit keresne. Igen? Hát persze. Hát, ha azt hiszi valaki, hogy a Belügyminisztérium azt mondta, hogy itt nem kell adni ezeknek pénzt, bocsánat, hát miért ne adnának? Csak nincs.”

Hajzer Károly egyébként 1981-től 2010-ig dolgozott a rendőrségen, majd belügyi osztályvezető lett, 2014 óta pedig helyettes államtitkár.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk