Helyettese cserélné le Körmend fideszes polgármesterét, de ő nem hagyja magát

  • narancs.hu
  • 2023. június 16.

Belpol

Bebes István mindenképpen indul a választáson, ha kell, függetlenként vagy civil támogatással. 

A körmendi Fidesz szervezet több tagja, köztük önkormányzati képviselők léptek be a közelmúltban a körmendi polgármesteri hivatal ajtaján, és Bebes István polgármester irodájába tartottak. Ahol közölték Bebessel, hogy a jövő évi választáson nem őt, hanem a jelenlegi alpolgármestert, Belencsák Istvánt indítják. Bebes viszont kijelentette, mindenképpen elindul a választáson, ha kell, akkor függetlenként vagy civilek támogatásával – írja a Nyugat.hu

A 67 éves Bebes István 2002-től Körmend polgármestere, 1998 és 2014 között országgyűlési képviselő is volt. Most a Fideszen belül formálódó generációs belháborúnak lehet az alanya. A kormánypártban egyre hangosabb a második vonalban lévő, a 40-es éveit taposó korosztály. Akik türelmetlenek, több hatalmat és pénzt szeretnének, de útjukban állnak a jelenlegi 50-60 évesek. A lap úgy tudja az országos vezetés is némi fiatalítás mellett döntött, aminek lebonyolítását a választókerületi elnökökre bízták, és állítólag Bebes Istvánra is kiadták a kilövési engedélyt.

 
Bebes István (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár megújult színháztermének átadási ünnepségén 2016. október 27-én. Fotó: MTI Fotó: Varga György
 

Bebes István az elmúlt években egyre több emberrel került konfliktusba mind a pártban, mind annak körmendi szervezetében, mind pedig az önkormányzatban. A polgármester egyszemélyben döntött gyakorlatilag minden kérdésről, kihagyva ebből mind a Fidesz körmendi vezetését, mind az önkormányzati képviselőket, mind pedig az alpolgármestert. Bebes vezetési stílusa, a Fidesz-szervezethez való hozzáállása odáig vezetett, hogy folyamatosan veszítette el maga körül az embereket, köztük legközelebbi munkatársait is. 

A Fidesz szabályzata szerint a helyi szervezet tesz ajánlást a polgármester-jelölt személyére, így van súlya a helyi tagság akciójának. A végleges döntést országos szinten hozzák meg majd. Belencsák István kormánypárti alpolgármester azt mondta, van indulási szándéka, de pontos tájékoztatást a későbbiekben tud adni, írja a Nyugat.hu. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk