Helyi népszavazást kezdeményez a Momentum a debreceni akkumulátorgyárról

  • narancs.hu
  • 2023. január 25.

Belpol

A túl nagy vízigényű gyárak létesítéséről gyűjtene aláírást a párt helyi képviselője.

Helyi népszavazást kezdeményezett a Momentum debreceni önkormányzati képviselője, Mándi László a városba tervezett akkumulátorgyárról.

A képviselő kérdése úgy szól:

Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén tilos legyen olyan ipari létesítményt létrehozni, amelynek az óránkénti átlagos vízigénye meghaladja a 130 köbméter értéket?"

A CATL akkumulátorgyár megépítésével szemben az egyik leggyakrabban hangoztatott félelem az, hogy hatalmas a vízigénye, miközben Debrecen amúgy is az ország vízben szegényebb környékei közé tartozik.

Az ügyben már népszavazást kezdeményezett az LMP is, a párt országos népszavazást indít. Arról szavaztatnának, hogy csak akkor lehessen akkumulátorgyárat létesíteni egy településen, ha az ott élők egy helyi népszavazáson ezt támogatják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk