Hetilap lesz a Magyar Nemzetből
Magyar_Nemzet_szamizdat2_top_story_lead.jpg

Hetilap lesz a Magyar Nemzetből

  • narancs.hu
  • 2018. május 3.

Belpol

Új név, új formátum.

A választások után bezárt Magyar Nemzet új néven, új formátumban folytatja. A napilapból hetilap, a Magyar Nemzetből pedig Magyar Hang lesz, írja a zoom.hu.

György Zsombor, a Magyar Nemzet utolsó főszerkesztő-helyettese a lapnak azt mondta, a május 8-i tüntetésre már kinyomtatnak 20 ezer példányt a nulladik számból, melyet kézből fognak árulni. Az első lapszám pedig május 18-án jelenik meg.

György azt is elmondta, hogy már megállapodtak a Postával a terjesztésről. A Magyar Hang 500 forintba fog kerülni, előfizetőknek csak 450-be. Az új újságot Pozsonyban nyomtatják majd, mert itthon nem találtak olyan nyomdát, mely vállalta volna a munkát.

A stáb 20-25 fős lesz, több külsőssel is számolnak, és velük tart Marabu, Puzsér Róbert, Szerető Szabolcs vagy éppen Torkos Matild is. A 24 oldalas lapot az első időszakban társadalmi munkában csinálják, keresnek befektetőt, és közösségi finanszírozásban is gondolkodnak. A lap online felülete a https://magyarhang.org/ lesz, itt már lehet érdeklődni az előfizetésről.

Figyelmébe ajánljuk