Holtan találták egy római klubban Homonnay Gergőt

  • narancs.hu
  • 2022. január 2.

Belpol

Idegenkezűségre utaló nyomot egyelőre nem találtak, de vizsgálják a halál okát. 

Holtan találták egy római klubban Homonnay Gergely magyar közírót, aktivistát január elsején – számol be a Corriere Della Sera

A lap beszámolója szerint a már egy ideje Rómában élő, 46 éves Homonnayra egy Bananon nevű LMBTQ-klub török fürdőjében találtak rá a klub tulajdonosai meztelenül. Ekkor még élt, légzési nehézségei voltak, ám hiába hívtak azonnal segítséget, a kiérkező mentők már nem tudták újraéleszteni. 

Sajtóhírek szerint erőszak vagy támadás nyomai nem látszódtak a testen, a cikk szerint Homonnay halálát keringésleállás okozta, de boncolást is fognak végezni a holttesten. 

A lap szerint Homonnay személyes dolgai között a fürdő öltözőjében fehér port és gyanús folyadékot (feltehetően kokaint és GHB nevű drogot) is találtak, ezeket is megvizsgálják, a boncoláskor pedig azt is vizsgálni fogják, hogy drogoknak köze lehetett-e a halálához. 

A lap hozzáteszi, Homonnay Gergely a szilveszter éjjelt máshol töltötte, és hajnali 5 körül mehetett a klubba, elképzelhető, hogy nem egyedül, hanem a partnerével. 

Homonnay Gergely a 2000-es években bloggerként lett ismert, majd az "Erzsi for President" nevű Facebook-oldal szerzőjeként, ahol a macskája szemszögéből reflektált többek között politikai eseményekre is. A 2018-as választások után az ellenzéki tüntetések egyik főszervezője volt, azóta politikai aktivistaként, közíróként tevékenykedett. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk