Horváth Csaba: Két napja Iványi, ma én

  • narancs.hu
  • 2022. február 23.

Belpol

Zugló polgármesterének tiszta a lelkiismerete. 

„A mai napon megjelentem a Központi Nyomozó Főügyészségen és a gyanúsítással szemben panasszal éltem. A rám felrótt korrupciós cselekményt nem követtem el, a lelkiismeretem tiszta. Az ügy időzítése és indíttatása egyértelműen politikai. Ezt támasztja alá az is, hogy két nap múlva, az ellenzék közös listáján való szereplésem miatt már nem tehették volna meg, ezért volt így időzítve” – írja a Facebookon Horváth Csaba, Zugló polgármestere. 

Mint írja, két napja az elesettek szószólója, Iványi Gábor volt soron, ma ő és holnap pedig bárki, aki nem kívánja ezt a rezsimet hatalomban tartani és ennek hangot is ad. Szerinte a következő hetekben újabb és újabb támadásokra lehet számítani ellenzéki politikusok és közéleti szereplők ellen, ezeknek semmi más célja nincs, mint az ellenzéket lejáratni és az egységét bomlasztani. „Néhány hét múlva a magyarok eldönthetik, hogy ilyen országban akarnak-e élni” – zárja sorait. 

Szerdán reggel az ügyészség munkatársai jelentek meg a Zuglói Polgármesteri Hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, valamint Horváth Csaba polgármester otthonában is. Később pedig a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki. Pár nappal ezelőtt Iványi Gáborhoz, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetőjéhez mentek ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, ami után az ellenzék egy rögtönzött demonstrációt tartott. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk