Hová tűnt és mit csinál Áder János a koronavírus-járvány idején?

  • narancs.hu
  • 2020. március 24.

Belpol

Míg más országok államfői az emberekhez szólnak a médián keresztül, addig Ádernek színét sem látni. De semmi vész, állítólag az alaptörvényben rögzített feladatait látja el.

Március 15. óta nem mutatkozott nyilvánosan és nem is nyilvánult meg semmilyen formában Áder János. A köztársasági elnök legutóbb a nemzeti ünnep alkalmából tartott tévébeszédet. Majd az azt követő napon az MTI tudósítása szerint átvette a Sándor-palotában a görög, a ciprusi, az ausztrál és a brazil nagykövet megbízólevelét.

Pandémia idején enyhén szólva furcsa, hogy az államfő semmilyen módon nem reagál a kialakult helyzetre. A legtöbb környező ország elnöke rendszeresen beszél az emberekhez a médián keresztül, ám Áder megint csak eltűnt.

Szél Bernadett egyenesen oda jutott, hogy közérdekű adatigénylés útján kérte ki, épp "mit dolgozik az államfő".

"Kérem, szíveskedjék megküldeni részemre a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet kihirdetésétől jelen adatkérés beérkezéséig a köztársasági elnöki feladatkör ellátásával összefüggő, államfői minőségben megtörtént valamennyi hivatalos programját, illetve a közfeladat-ellátást akadályozó vagy ellehetetlenítő esetlegesen fennálló helyzetre vonatkozó információt" – érdeklődött a független képviselő az államfő után.

Az Index szintén megkérdezte a Köztársasági Elnöki Hivatalt, hogy Áder mivel tölti ezeket a napokat. A hivatal sajtóigazgatója azt írta a lapnak, hogy a koronavírus miatt lemondták Áder külföldi programjait. Az elnök nagyköveteket fogadott, részt vett a március 15-i zászlófelvonáson, tévés üzenetet mondott, tábornokokat nevezett ki, mindezek mellett pedig folyamatosan ellátta és ellátja az alaptörvény által rá rótt azon feladatokat, melyek a jogalkotással, állampolgári ügyekkel, kegyelmi kérvényekkel kapcsolatosak.

Nyugtassa magát Naranccsal a kényszerű otthonlét idején!

Továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk! Járjunk együtt a dolgok végére! Kedves olvasóink, vészhelyzet van, s ilyenkor mindennél fontosabb a tisztánlátás. Ezért jó szívvel javasoljuk, hogy továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.