Húsz százalékos béremelést kapnak a szociális területen dolgozók januártól

  • narancs.hu
  • 2021. november 15.

Belpol

Mert most épp mindenre (is) van pénz. (Kampány van.)

A szociális és gyermekvédelmi területen dolgozók húszszázalékos béremelésben részesülnek januártól – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn.

Fülöp Attila a szociális munka napja alkalmából egy pécsi rendezvényen közölte: a szociális és gyermekvédelmi terület minden dolgozója kap béremelést, attól függetlenül, hogy állami, önkormányzati, civil vagy egyházi fenntartású intézmény munkatársa.

Az államtitkár a mintegy százezer embert érintő intézkedéssel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy "mindenki az általa megkapott alapbér és ágazati pótlék összegét fogja húsz százalékkal növelt értékben megkapni".

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.