Jobbik: Jakab Péter százmilliós értékben írt alá szerződéseket a párt beleegyezése nélkül

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 4.

Belpol

A leváltása előtti napokban még sorra írta a szerződéseket, fel is jelentették hivatali visszaélés miatt.

Pár nappal azelőtt, hogy leváltották volna a Jobbik-frakció éléről, Jakab Péter sorra írta alá a szerződéseket az asszisztenséhez közel álló tanácsadókkal, párttagokkal - írja a Telex.

A volt pártvezetőt hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt feljelentették, erről néhány napja a MAgyar Nemzet írt. A rendőrség ennek tényét meg is erősítette a Telexnek, elmondták, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) tette át az ügyet, a BRFK pedig feljelentéskiegészítést rendelt el.

A cikk szerint Jakab összesen két körben írt alá szerződéseket.

Mintegy 103 millió forint értékben vitt át a rendszeren több szerződést, méghozzá a frakcióvezetés tudta és beleegyezése nélkül. Ezekben a szerződésekben négy évre bízott meg olyan alkalmazottakat, akik a párt szerint leginkább Jakab asszisztenséhez, Molnár Enikőhöz kötődnek. Mire ezekről a párt értesült, már nem tudták visszavonni azokat, felmondásuk ugyanis komoly anyagi vonzattal járna.

Ezek után viszont amikor Jakab a második körben a 83 millió forint értékben kötött volna szerződéseket, már időben léptek,  a frakció visszavonta a pénzügyi keretet. Így amikor Jakab a szerződéseket leadta Országgyűlés Hivatalának hitelesítésre, fedezet hiányában visszadobták azokat.

A Telexnek egyes források azt mondták, valószínűleg így akarta Jakab biztosítani, hogy az őt támogató embereket távozása után is kifizessék négy évre. Jakab a lapnak a 83 milliós szerződésekről azt nyilatkozta: „Egy munkavállalónak szerettem volna frakcióvezetőként, vagyis munkáltatóként a már létező munkaszerződését meghosszabbítani, négy munkavállalót pedig szerettem volna felvenni a frakcióhoz dolgozni nagyságrendileg 300 ezer forintos fizetéssel. A Jobbik a dolgozók felvétele helyett a dolgozók elbocsátását választotta.”

A Telex hozzáteszi, hogy a Jobbik korábbi borsodi regionális igazgatója, a "judapestezéssel" elhíresült Bíró László volt az egyik érintett, akivel a párt szerint Molnár Enikő tanácsára szerződést kötött volna Jakab, de ez fedezet hiányában már nem jött össze.

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.