Azt kéri a MOL, csak annyit tankoljon, amennyire valóban szüksége van

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 10.

Belpol

Azt kérik, maximum 50 litert tankoljon a kutakon, bár egyébként is ennyi a napi limit.

"Arra kérjük vásárlóinkat, hogy maximum ötven litert tankoljanak: ha mindenki csak annyit vásárol, amennyire valóban szüksége van, lesz elegendő üzemanyag az országban" – írta a MOL szerdán a Facebook oldalán Az olajtársaság június 24-e óta tart fenn tankolási limitet a kútjain azért, hogy elkerüljék az üzemanyaghiányt. Augusztus elején jelezte a cég, hogy naponta csak egyszer lehet a hatósági áron tankolni.

„A tankolási limit célja, hogy biztosíthassuk minden vásárló kiszolgálását és az ország üzemanyagellátását – éppen ezért a jelenlegi helyzetben arra kérünk mindenkit, hogy gondoljon a másikra is” – hangsúlyozta MOL.

Kedden derült ki, hogy Magyarország akkor már öt napja nem kapott olajat a Barátság-kőolajvezetéken. Majd a MOL szerdán jelezte: megoldották a problémát, napokon belül újraindulhat az orosz olajszállítás Magyarországra, mert a cég kifizette az oroszok helyett az ukránoknak a tranzitdíjat.

FRISSÍTÉS: 

Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is megérkezik a kőolaj – közölte a Mol az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint Szlovákiába már újra érkezik a kőolaj a Barátság vezetéken keresztül, Magyarországon pedig

„várhatóan a holnapi nap folyamán helyreáll a szállítás”.

A késlekedést kiváltó technikai problémát a Mol gyors intézkedése hárította el: a vállalat átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat, az ukránok pedig ígéretükhöz híven elindították a kőolajszállítást a vezeték déli szakaszán – közölték.

Emlékeztettek, hogy a Mol a kőolajszállítás leállítását követően azonnal egyeztetést kezdeményezett az ukránokkal és az oroszokkal is, és jelezte, hogy átvállalja a díjfizetési kötelezettséget. A kérdésben gyors megállapodás született, így a Magyarországot és Szlovákiát is ellátó Barátság-kőolajvezetéken ismét zavartalanul működik a szállítás.

(Facebook/MOL/MTI)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk