Ifjúságpolitika Fidesz-módra: ha filmezni akarsz, a helyettes államtitkár egyszerűen elveszi tőled a kamerád

  • Békés Gáspár
  • 2019. július 8.

Belpol

Döbbenetes beszámoló – döbbenetes videóval!

Míg az emberek egy része nyaral, honatyáink fáradhatatlanul dolgoznak a demokrácia leépítésén. Az illib kisvasút legújabb állomása a Köznevelési Törvény további trancsírozása, mely ellehetetleníti majd az alternatív iskolákat, gyakorlatilag eltörli a magántanulói státuszt és megfosztja többek között a diákönkormányzatokat az igazgatóválasztás véleményezési jogától is. Éppen ezért örültem meg annak, hogy az általam látogatott erdélyi VIBE fesztiválon több fideszes államtitkár is tiszteletét teszi, hátha megtudom, miért is van erre szükség. Szerencsémre maga Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár jelent meg egy panelbeszélgetésen. Itt kifejtette többször is, hogy a fiatalok tudatosítása milyen fontos a megfelelő digitális kompetenciák kiépítésében, és hogy a Waldorf-iskolákban milyen jó informatikai program működik.

Így a kérdésszekcióban érdeklődtem, hogy mégis hogyan illik a tudatosításba a gyatra oktatási rendszer, az emlegetett Waldorf-iskolák ellehetetlenítése és a DÖK-ök jogfosztása. Erre egy teljesen irreleváns válasz után az Országos Diáktanáccsal való kooperációt hozta fel, mint ellenérvet, azonban a Diáktanács levélben tiltakozott már a múlt héten a tervezet ellen:

„Az Országos Diák Tanács tagjai és póttagjai szeretnénk kifejezni, hogy a törvényjavaslat ezen részével nem értünk egyet.”

Tudom, a politikai memória rövidtávú, de szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a 2011-ben elfogadott köznevelési törvény fosztotta meg a diákönkormányzatokat az egyetértési joguktól, azaz vétójoguktól számos iskolai döntéssel kapcsolatban.

Mivel kérdéseimre csak mellébeszélést és hazugságot kaptam, így a beszélgetés végeztével meg akartam keresni a titkárt, azonban ő ahelyett, hogy szóba állt volna velem, a mellső zsebembe helyezett mobilomat kivette, hogy ne vehessem videóra. Jogászként tudja, csak nem érdekli, hogy közszereplőként nyugodtan filmezhetem egy sajtónyilvános eseményen. Ezek után még a nevemet megkérdezte kétszer is, gondolom, hogy felírjon a proskripciós listára, de arra már Balogék felírtak úgyis, hiába fáradt.

A Fidesz ifjúságpolitikája tehát abból áll, hogy ha olyan jogod van, ami nekik nem tetszik, egyszerűen elveszik. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében így gázolnak át rajtad, ha hagyod. Ezért is volt jó, hogy a propaganda találkozott a valósággal Erdélyben; ide azért járnak haknizni a fideszes politikusok, mert azt hiszik, itt mindenki kormánypárti. Ideje volt emlékeztetni őket, hogy ez nem állja meg a helyét.

Videó:

Ha filmezni akarsz, az államtitkár-helyettes elveszi a mobilod

Magyar ifjúságpolitika: Ha nem tetszik a fidesznek, elveszi Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár egy könnyed délutáni propagandahaknira érkezett az erdélyi Vibe fesztiválra, ahol ugye a Fidesz szerint mindenki őket támogatja. Ebből fakadóan ment is a kamuzás rendesen a tudatos fiatalság fejlesztéséről és a Waldorf-iskolák szuper képzéseiről, két terület, melyet a Köznevelési Törvény módosításával hamarosan beszántanak.

Figyelmébe ajánljuk