Igen büszke a kormány a tüzelőanyag-programra, kár, hogy a fél ország konkrétan szeméttel fűt

  • narancs.hu
  • 2018. február 24.

Belpol

Hiába fordítottak több pénzt a szociális tüzelőanyag-programra, ha a segítség még így is kevés.

A kormány ebben a fűtési szezonban is ingyenes tüzelőanyagot biztosított a kistelepüléseken élő rászorulóknak – erre a célra minden korábbinál jelentősebb összeg, 4 milliárd forint állt az önkormányzatok rendelkezésére. Az ingyenes tüzelőanyagot, a tűzifát és a szenet 2255 kistelepülésen osztották ki – hirdeti a kormány az MTI-n keresztül. Ám ez így is édeskevés.

A szociális tüzelőanyag-program 2011 óta működik, a támogatási keret hat év alatt a négyszeresére emelkedett. A program az ötezer főnél kisebb lakosságszámú településeken élők tüzelőanyag-felhasználásához járul hozzá. A tüzelőanyagot az önkormányzatok saját rendeletük alapján osztják szét 2018. február 15-ig.

Mondjuk, a fél ország még ma is szeméttel fűt, mert nincs más.

Kihűlni veszélyes – Fűtési szokások a vidéki Magyarországon

Telente sok magyar falu megszokott képéhez a testes, harapható vastagságú füst is hozzátartozik. A szélmentes napok gyakran az ipari forradalom Angliáját idézik. Mivel fűt vajon a falvak népe? Már a kérdés is szégyellnivaló, mert a válasz evidens: mindennel, ami ég.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?