„Igény szerint kiirtható” nádassal reklámozták a balatoni telek egyik villáját

  • narancs.hu
  • 2024. február 23.

Belpol

Korábban bírósági eljárás is indult a területen végzett nádirtás miatt.

„Exkluzív új építésű lakóparkban, saját vízparttal rendelkező ikerfél nyaraló keresi új tulajdonosát, mindezt páratlan környezetben, 180 fokos balatoni panorámával.

A vízparton némi nádas található, ami igény szerint kiirtható jelen állapotát megtartva azonban védelmet biztosít az ingatlannak”

– ez az ingatlanhirdetés futott körbe a napokban a balatoni csoportokban és a helyi sajtóban. A hirdetés Balatonakaliban egy saját stéges-bejárós, 499 millió forintba kerülő, 700 négyzetméteres telken található, 125 négyzetméteres, négyszobás házrészre vonatkozik. A Telex az Ingatlan.com-on megtalálta a reklámozott félvillát, amit a fonyódi központú Esküdt Ingatlan hirdetett meg, ám időközben eltűnt az oldalról a hirdetés. A lap beszámolója szerint az adatlapból kiderült, hogy a házat 2022-ben építették, az ingatlan luxuskategóriának számít, a kétszintes házrész pedig légkondicionált, udvari kocsibeállóval, mennyezeti hűtés-fűtéssel, padlófűtéssel és hatalmas fedett terasszal is rendelkezik.

Az „exkluzív új építésű lakóparkban, saját vízparttal rendelkező ikerfél nyaraló” leírásából kiderült, hogy az épület kész van, csak az udvar parkosítása van még hátra. „Kevés hasonló ajánlat van a piacon, a képek magukért beszélnek, csalódásmentes ingatlan” – teszik hozzá. Az „exkluzív lakóparkon” a lap szerint valószínűleg azt a letarolt partszakaszt értik, ami Balatonakali keleti részén található. Ezen a területen még 2019-ben valaki 150 méter hosszan, 8-12 méteres sávban irtotta ki a kiemelten védett nádast Balatonakali volt kempingjének partján.

A mostani hír előzményeiről és úgy általában a Balaton tönkretételéről ebben a cikkünkben írtunk bővebben:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk